„Facebook“ vis dar gali sekti jūsų ištrintą paskyrą

Be abejo, atrodo, kad kuo daugiau sužinome apie „Facebook“, tuo mažiau mums patinka. Kadaise tai buvo laikoma linksma svetaine, kuri padėjo palaikyti ryšį su šeima ir draugais, dabar tapo monstru, kuris daro įtaką mūsų rinkimams ir padeda skleisti netikras naujienas.



Jei tik tai buvo jo pabaiga. Jų vaidmuo atlikus „Cambridge Analytica“ paskatino daugelį pagrįstai kvestionuoti ne tik „Facebook“ saugumą, bet ir svetainės ketinimus.

Nors mes žinojome, kad teikdami informaciją apie save mes teikiame paraišką, visa tai, ką „Facebook“ žino apie mus, yra gana didžiulė. Šie duomenys buvo naudojami tais būdais, apie kuriuos mes niekada negalvojome, pasinaudodami mumis, nors buvome protingesni.





Dabar mes kreipiame dėmesį

Tai tikrai nėra blogas dalykas, mes budriau stebime, ką veikia „Facebook“ ir kaip jis tai daro. Niekada nebuvo puiki idėja aklai pateikti savo asmeninę informaciją, net jei niekada neįsivaizdavome, kad tai lems tai, ką ji turi.

Papildomos žinios paskatino daugelį žmonių atsijungti nuo „Facebook“ arba išjungti, arba visiškai ištrinti savo paskyras. Niekas jūsų nekaltins, jei pasirinksite eiti bet kuriuo maršrutu.



Tačiau pasirodo, net jei atidarai „Facebook“, tai nėra tiksliai padaryta su tavimi.

Ar „Facebook“ čiulpia? Na, ji turi „vampyrų programas“

Vienas smagiausių dalykų „Facebook“ yra visi atsitiktiniai papildiniai ir programos, su kuriais galime žaisti. Tačiau jungdami savo profilį prie trečiųjų šalių programų jūs dažnai atidarote tikslingesnę reklamą ir suteikiate įmonėms leidimą prieiti prie jūsų duomenų.



Nei viena iš programų neatlieka nė vieno iš jų, nesuteikdami jiems šios prieigos, tačiau yra tikimybė, kad prisiregistravę niekada neskaitysite tikslaus spausdinimo. Jie ne visi imasi ir seka jūsų duomenis, tačiau jų yra daug.

Kokius duomenis jie gauna, jūs klausiate? Tik jūsų vardas, profilio nuotrauka, viršelio nuotrauka, tinklai, vartotojo vardas, vartotojo ID ir lytis. O kai kurie mano, kad jie taip pat gauna jūsų IP adresą ir kitą identifikuojančią informaciją.

Gal net dar blogiau, kad naudodamiesi trečiųjų šalių programomis taip pat galėjote pasiekti savo draugų duomenis (taigi pagalvokite apie tai, net jei niekada nenaudojote trečiųjų šalių programų, jei vienas iš jūsų draugų tai padarė, jūsų informacija yra bendrai!) Laimei, nuo to laiko „Facebook“ pakeitė šią politiką. Geriau vėluoti, nei niekada spėjame.



„Facebook“ tave stebi ir kitais būdais

Kaip nerimą kelianti vampyrų programų idėja, tikriausiai labiausiai nerimą keliantis būdas jus seka, kai net nesinaudojate svetaine. Ji visada rinko informaciją ir kūrė savo vartotojų skaitmeninį profilį, tačiau net jei tai ir buvo suprantamas kompromisas, kad ir kokia būtų „Facebook“ nauda, ​​faktas, kad jis peržengia tai, yra gana nerimą keliantis dalykas.

Viskas priklauso nuo „Facebook“ rinkodaros strategijos, kuri vadinama „Facebook auditorijos tinklu“. Iš esmės jos tikslas yra įsitikinti, kad jūsų matomi skelbimai yra tie, kurie jums bus tinkamiausi.

Atrodo, kad įsiveržėte į privatumą, neatrodo, kad tai yra baisus dalykas. Mes dažniau matome skelbimus, kurie mus sudomintų, o įmonės vis labiau veržiasi į savo reklaminius pinigus.



FAN renkama informacija apima IP adresą, jūsų aplankytas svetaines, taip pat tai, kiek laiko buvote kiekviename puslapyje. Visa tai gali būti panaudota norint geriau susidaryti vaizdą apie tai, kas jūs esate.

Taigi, ką dabar?

Visi mes turime priimti sprendimą dėl „Facebook“, jo skelbimų, privatumo ir duomenų. Ar mes visa tai priimame mainais į dalykus, kurie mums patinka „Facebook“, ar mums pakako paslapčių ir problemų?



Jei priklausote buvusiai grupei, tęskite veiklą, nors būtų gera idėja skirti šiek tiek daugiau dėmesio tam, ką darote naudodamiesi svetaine. Jei esate pastarojoje kategorijoje, galite atlikti veiksmus.

Pirmas dalykas, kurį galėtumėte padaryti, yra ištrinti savo sąskaitą. Šis paaiškinimas yra gana savaime suprantamas dalykas, o daugiau apie jį galite perskaityti spustelėję čia. Šis maršrutas gali būti patenkintas, tačiau supraskite, kad tai nėra daug atsižvelgiant į jūsų pateiktą informaciją.



Jei norite atlikti kai kuriuos pakeitimus, tačiau nesate pasirengę visam laikui suskaidyti „Facebook“, galite pašalinti arba sureguliuoti jus stebinčias programas.

Pirmiausia atidarykite „Facebook“ nustatymus.

Iš ten turite spustelėti „Programos“, kuri bus kairėje ekrano pusėje, šalia sąrašo apačios.

Tada pasirodys puslapis, kuriame rodomos visos programos, prie kurių esate prisijungę per „Facebook“. Nors tai gali užtrukti šiek tiek laiko, galite juos visiškai ištrinti arba redaguoti leidimus. Užveskite pelės žymeklį virš programos ir spustelėkite X, jei norite ištrinti, arba mažą pieštuką, kurį norite redaguoti. Pastaba: norėdami atidaryti redagavimo ekraną, taip pat galite tiesiog spustelėti programos logotipą.

Jūs patys nuspręsite, kokius leidimus norite pakeisti, ir, kaip minėjome, uoliai tai darydami užimsite didelę dalį laiko. Atlikę tai, dabar norėsite dar labiau slinkti žemyn ir rasti „Kitos programos, kurias naudoja kitos“.

Spustelėkite „Redaguoti“ ir sužinokite, ką jūsų draugai gali sužinoti apie jus.

Pažymėkite arba panaikinkite žymėjimą kaip jums atrodo tinkama.

Svarbu atsiminti, kad atlikę bet kurį iš aukščiau išvardytų duomenų, nepakeisite, kokia informacija apie jus jau buvo surinkta. Deja, ta žala jau padaryta, o atgal nebebus.

Tai, ką galite padaryti, yra užkirsti kelią tolesniam jūsų privatumo pažeidimui, tuo pačiu geriau suprasti ir valdyti buvimą internete.

Bandote nuspręsti, ką daryti? Kim mano, kad laikas atjungti jūsų „Facebook“

Jei šiuo metu jaučiatės nerimastingi dėl „Facebook“, bet nesate tikri, kad norite jo atsikratyti amžinai, geriausia yra išjungti. Norėdami pamatyti, kaip tai padaryti, spustelėkite čia.